tiedotteet

Karvian kunnan alueen järjestäytymättömien osakaskuntien yhdistämiskokoukset pidettiin ke 9.8.2017 Karviatalolla. Pöytäkirjat kokouksista ovat nähtävillä Karvian kunnan ilmoitustaulunhoitajalla 10.10.2017 asti.


Karvianjoen kalastusalueen kalastuksenvalvojat suorittivat valvontakäynnin Karvianjärvellä sunnuntaina 23.7.2017. Kahden kalastajan pyydyksissä ei ollut mitään huomautettavaa, mutta noin kolmessakymmenessä muussa pyydyksessä tai niiden merkitsemisessä oli huomautettavaa. Näihin pyydyksiin on jätetty muistutuslaput. Käykääpä tarkistamassa omien pyydystenne tilanne! Valvontaa suoritetaan tästä eteenkin päin omatoimisesti ja yllätyksellisesti kalastuskuntamme alueella.

Yhteystiedot

Karvian kalastuskunta
Vesa Raiskio

39960 SARVELA

Lupien myyjät

ST1- huoltamo
Sarvelan kauppa
Loma-Raiso/Kirsti Tupala
Antti Havunen
Simo Pukaralammi
Neste-Huoltamo

Share |

Kanttinkoski

Rautakaudella nykyinen Karvian Kirkkojärvi oli paljon suurempi, sen rannat olivat 125 metrin korkeuskäyrällä. Järven eteläreuna oli Kantissa jääkauden aikasessa hiekkaharjussa. Vesien laskusuunta oli Pohjanmaan suuntaan. Tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä, mutta jossain vaiheessa muinasuudessa maannousemasta johtuen, vesi nousi hiekkaharjun harjanteen yli. Hetkessä vesi oli syönyt harjun hiekkaan uuden uoman, ja vedet alkoivat virrata etelään. Karvianjoki oli syntynyt! Tämä syöpymiskohta on yhä näkyvissä Kantissa. Koskeen ovat jääneet vain vanhan järven rantakivet.

Joessa on oma Karvianjoen tammukkakanta. Kalastuskunta istuttaa joka kesä muutaman kerran koskeen kiloisia ja sitä suurempia kirjolohia sekä harjusta. Kanttinkoskessa on sallittua kalastaa vain vieheellä! Kanttinkosken kaloja on helpoin narrata Korialtakentältä käsin.